A Băsescu szintjére csökkent Antonescu bizalmi indexe

Ugyanolyan mértékben bízik Románia szavazókorú lakossága Crin Antonescuban, mint Traian Băsescuban – derült ki a CSOP legfrissebb felméréséből, amelynek eredményeit vasárnap közölte az Adevărul.

Eszerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökének és az államfőnek egyaránt 17 százalékos az úgynevezett bizalmi indexe. A toplista élén Victor Ponta kormányfő áll 29 százalékos bizalmi indexszel. Ezzel az eredménnyel az miniszterelnök a 27 százalékon álló Mugur Isărescu jegybanki kormányzót is lekörözi. A harmadik helyezett 22 százalékkal Sorin Oprescu főpolgármester, ám a felmérés a kóborkutya-botrány kirobbanása előtt készült.

A pártpreferenciák terén nem történt lényeges változás: a kormányzó Szociál-Liberális Szövetség (USL) támogatottsága 58, a Demokrata Liberális Párté (PDSL) 18, a Dan Diaconescu Néppárté (PP-DD) 6 százalékos.

A felmérés a PDL megrendelésére készült augusztus 24. és szeptember 1. között 1082 személy megkérdezésével, a hibaküszöb három százalékos. Mint ismert, Crin Antonescu az USL hivatalos államfőjelöltje a jövő évi elnökválasztáson.

Kimaradt?