Bűnvádi eljárás jóváhagyását kérik Ovidiu Silaghi ellen

Befolyással való üzérkedés gyanúja miatt bűnvádi eljárás beindításának jóváhagyását kérte Ovidiu Silaghi volt szállításügyi miniszter ellen Traian Băsescutól a legfőbb ügyészség.

A politikust azzal gyanúsítják, hogy tavaly miniszterként egy üzletembertől 200 ezer euró kenőpénzt kapott. Nelu Iordache útépítő vállalatot működtet, és az egyik állami szerződését fel akarták bontani kötelezettségszegés miatt.

Az időközben vizsgálati fogságba helyezett Iordache saját állítása szerint azért adott 200 ezer eurót a miniszternek, hogy akadályozza meg a szerződésbontást, és cége ne essen el az állami megrendeléstől. Az üzletember vallomása szerint a tárcavezető megígérte, hogy a minisztérium fennhatósága alá tartozó országos autópálya-társaság (CNADNR) nem bontja fel az üzletember cégével kötött szerződéseket.

A képviselő ellen korábban már az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság is kérte a parlamenttől a bűnvádi eljárás jóváhagyását, azonban szeptember 3-án a Nemzeti Liberális Párt (PNL) honatyája lemondott képviselői mandátumáról, mivel pártja egy megüresedett EP-képviselői helyre javasolta.

Ovidiu Silaghit augusztusban ismét közlekedési miniszternek javasolták, azonban az ekkor kirobbant korrupciós botrány miatt visszalépett a jelöléstől.

Kapcsolódók

Kimaradt?