Antonescu név szerinti szavazást szorgalmaz Verespatakról

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) politikai döntést fog hozni a verespataki bányakitermelés törvénytervezetéről, figyelembe véve a befektetés szociális hatását is, nem csupán a gazdaságit – mondta Crin Antonescu PNL-elnök csütörtökön, hangsúlyozva, hogy ő a név szerinti szavazást szorgalmazza a parlamentben ebben az ügyben.

Kolozsváron tartott sajtótájékoztatóján a verespataki bányakitermelés projektjéről kérdezték Antonescut, aki kifejtette, hogy „vannak gazdasági szempontból tökéletesen megvalósítható, nyerő projektek, melyeknek azonban túl nagy ára van szociális szempontból, és ez nem mérhető pénzben”.

„E projekt kapcsán nem számolhatunk csak gazdasági szempontból, hogy mit nyerünk, mit veszítünk, milyen kockázatokat vállalunk, ha megcsináljuk, hanem politikai döntést kell hoznunk, figyelembe véve a szociális kihatást is, és remélem, hogy ezt a döntést pártként, a parlamenti frakciókban hozzuk meg. Vannak gazdasági szempontból tökéletesen megvalósítható, nyerő projektek, melyeknek azonban túl nagy ára van szociális szempontból, és ez nem mérhető pénzben. Én azt fogom javasolni kollégáimnak, hogy így közelítsék meg az ügyet. Döntést kell hoznunk” – mondta Antonescu.

A PNL elnöke kifejtette, az ő és a PNL álláspontja a verespataki projekttel kapcsolatban „világos lesz, semmiféle kétértelműség nélküli, és azt az egész párt vállalni fogja”. Antonescu hozzáfűzte, a név szerinti szavazást fogja szorgalmazni a törvénytervezet parlamenti voksán.

„Semmi ok arra, hogy e törvény kapcsán titkos szavazás legyen. Mindannyiunknak, vezetőknek, pártoknak, parlamenti képviselőknek meg kell legyen a bátorságunk és méltóságunk, hogy nyíltan vállaljuk álláspontunkat. Ebben az ügyben én a nyílt szavazást támogatom, a név szerinti szavazást” – szögezte le Antonescu.

Kapcsolódók

Kimaradt?