Tőkés László mégsem pereli be Andrassew Ivánt?

Tőkés László vélhetően elállt már attól a szándékától, hogy beperelje Andrassew Ivánt, a Népszava publicistáját a Ne vígy minket a kísértésbe című botránykönyv miatt. Legalábbis így látja a szerző, aki kedden a maszol.ro kérdésére elmondta: még semmiféle értesítést sem kapott arról, hogy az európai parlamenti képviselő pert indított ellene.

Tőkés László tavaly májusban jelentette be, hogy bíróságra viszi az ügyet. Akkor közölte, hogy Futó Barnabás ügyvédi irodáján keresztül közvádas és magánvádas büntetőeljárást valamint személyi jogi polgári eljárást indított Andrassew és kiadó, a Noran Libro Kft. ellen. Azóta tizenöt hónap telt el.

Lapunk megkereste kedden az EP-képviselő sajtósát is, ám Demeter Szilárd a budapesti ügyvédi irodához irányított ebben az ügyben. „Információhiányban szenvedünk. Ezt az ügyet ügyvédre bíztuk, Futós Barnabást kellene megkérdezni” – mondta Demeter.

A budapesti ügyvéd a maszol.ro megkeresésére elismerte: Andrassew Iván nem is kaphatott hivatalos értesítést a perről, mert a jogi eljárást még nem indították el ellene. „Ám az ügy folyamatban van” – tette hozzá Futó Barnabás, aki az ügyvédi titoktartásra hivatkozva elzárkózott a további kérdéseink elől.

A tavaly májusban megjelentetett, nagy visszhangot kiváltó kötet dokumentumok felsorakoztatásával Tőkés László magánéletét tárja fel az olvasóknak. Andrassew Iván korábban a maszol.ro-nak elmondta, nem tart a pertől. „Remélem, (...) Tőkés László megértette: az interneten föllelhető, vagyis nyilvános, már mások által is ismert és ismertetett dokumentumok kötetbe gyűjtéséért, engem aligha ítélnek el. Viszont a pert már a jobboldali, kormánypárti sajtó sem tudná elhallgatni” – jelentette ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?