Borbély: érdekes váltás Ramona Mănescu jelölése

„Érdekes váltás, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Nini Săpunaru liberális képviselő után Ramona Mănescu EP-képviselőt bízná meg a szállításügyi minisztérium vezetésével” – nyilatkozta hétfő reggel Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke a Radio France International-nek.

„Meglepett, hogy a sajtóban több név is felröppent az új szállításügyi miniszter személye kapcsán. A hét elején még Nini Săpunaru mellett voksolt mindenki, ma pedig úgy tűnik, hogy a Szociál-Liberális Szövetség (USL) két társelnöke, a liberális Crin Antonescu és a szociáldemokrata Victor Ponta közötti konfliktust Ramona Mănescu személye simítja el. Azt gondolom, természetes dolog, hogy egy koalíción belül a két elnök egyeztessen, alkudozzon, amennyiben az szükséges, viszont ez házon belül kell történjen, nem a sajtó szeme láttára. Ez nyilván a Szociál-Liberális Szövetség belső problémája, de számomra meglepő volt az, hogy a két társelnök a médián keresztül üzengetett egymásnak” – fogalmazott Borbély, hozzátéve, szerinte Traian Băsescu államfő elfogadja a Ramona Mănescu jelölését.

Elmondta, jó hír, hogy végre lesz vezetője a szállításügyi tárcának, mert egy ideiglenes miniszter nem jó senkinek. „Ez egy fontos szaktárca, erős vezetőségre van szüksége, hiszen tudjuk milyen szerepet tölt be az Európai Uniós alapok lehívásában és a közúti infrastruktúra kidolgozásában. Tehát ideje volt minisztert találni, és remélhetőleg a kérdés hétfőn elnöki szinten is megoldódik” – fogalmazott az RMDSZ alelnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?