Ponta is elfogadta Ramona Mănescu jelöltségét szállításügyi miniszternek

Elsimulni tűnik az a konfliktus, amely a Szociál-Liberális Szövetség (USL) két társelnöke, a liberális Crin Antonescu és a szociáldemokrata Victor Ponta között alakult ki pénteken a szállításügyi miniszterjelölt személyét illetően: a kormányfő vasárnap este örömmel nyugtázta, hogy a PNL vezetősége a korábban fenntartásokkal fogadott Nini Săpunaru képviselő mellett Ramona Mănescu EP-képviselőt is javasolja tárcavezetőnek.

Crin Antonescu liberális pártelnök vasárnap bejelentette, hogy alakulata vezetősége egyhangulag szavazta meg Nini Săpunaru és Ramona Mănescu jelölését. Kevéssel később a Mediafax kérdésére Victor Ponta kormányfő elmondta, egyetért Ramonei Mănescu jelölésével, amely javaslatot továbbítani fogja Traian Băsescu államfőnek.

Nini Săpunaru csütörtök este közölte, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Crin Antonescu felkérésére elvállalja a tisztséget. A hír a Mediafax értesülései szerint meglepte a Szociáldemokrata Párt (PSD) több politikusát, akik nyomást gyakoroltak a kormányfőre, hogy ne fogadja el a jelöltet. Az ellenszegülés hátterében állítólag Săpunaru és Marian Oprişan Vrancea megyei szociáldemokrata tanácselnök közötti konfliktus áll.

Szombaton Victor Ponta elmondta „nagy politikai tapasztalattal, kifogástalan múlttal és jó szakmai tapasztalattal” rendelkező jelölt(ek)et vár a PNL részéről. Ezt a nyilatkozatát megelőzően röppentek fel azok a hírek, hogy a miniszterelnök ellenzi Nini Săpunaru szállításügyi miniszterré való kinevezését.

A jogi végzettséggel rendelkező Ramona Mănescu 2007 óta dolgozik európai parlamenti képviselőként. Az ALDE frakció tagjaként tevékenykedik, koordinátori feladatokat lát el a régiófejlesztési bizottságban, tagja a foglalkoztatási és szociális ügyek, valamint az oktatási és kulturális bizottságoknak, és tagja az EP-nek az Arab-félszigettel és Japánnal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségeknek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?