A háromszéki MPP támogatja a helyi népszavazásokat

Az MPP Kovászna megyei szervezete támogatni fogja az RMDSZ-t a régiósítás ügyében kiírandó helyi népszavazások megszervezésében – jelentette ki Kulcsár Terza József, a szervezet elnöke, rámutatva, hogy „a nép akarata törvény, és nem lehet figyelmen kívül hagyni”, ezért üdvözlendő az RMDSZ kezdeményezése.

„Az MPP mindig fontosnak tartotta népszavazás kiírását ebben a kérdésben, két évvel ezelőtt kezdeményeztünk is egy határozatot ez irányban a Kovászna Megyei Tanácsban. Jó, hogy most az RMDSZ is ezt az utat választotta, mi támogatni fogjuk őket” – mondta a Kovászna szervezet elnöke.

Az RMDSZ az ország hat megyéjében helyi népszavazásokat ír majd ki, hogy a régiósításról kikérdezze az emberek véleményét, jelentette ki a Kovászna megyei fiataloknak a sepsibesenyői ifjúsági táborban szervezett nyári iskoláján pénteken jelen levő Kelemen Hunor szövetségi elnök, hangsúlyozva, tudja, hogy a prefektusok meg fogják támadni a határozatokat, azonban véleménye szerint „az üzenet a fontos”.

Az RMDSZ álláspontja „nagyon határozott és világos” ami az ország területi-adminisztratív átszervezését illeti: azt nem lehet megvalósítani anélkül, hogy az állampolgárok véleményét kikérnék, „mivel végül is az ő életük fordul jóra vagy rosszra a régiósítás nyomán” – tette hozzá Kelemen Hunor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?