DNA

Hétfőtől ismét gyakorolhatja tanácselnöki hatásköreit Borboly

Borboly Csaba hétfő reggeltől ismét elláthatja hivatali teendőit Hargita Megye Tanácsának élén. Az elnöki hatásköreinek gyakorlására vonatkozó tiltás péntek éjfélkor lejárt, és a korrupcióellenes ügyészség a hét végén nem kérte a tiltás harmadszori meghosszabbítását.

„Így ma reggeltől ismét bemegyek dolgozni” – tájékoztatta a maszol.ro-t hétfőn a politikus.

Borboly ügyvédje, Sergiu Bogdan a maszol.ro-nak elmondta: védence hétfőtől az országot is elhagyhatja. "Hétfőtől Borboly Csabára semmilyen korlátozás nem érvényes többé. Ugyanolyan szabad ember, mint amilyen a bűnvádi eljárás megkezdése előtt volt" – magyarázta.

Mint ismert, a korrupcióellenes ügyészek Hargita Megye Tanácsának elnökét folytatólagosan elkövetett hivatali visszaéléssel, csúszópénz folytatólagos elfogadásával, magánokirat-hamisításra való felbujtással, hamis irat felhasználására való felbujtással és hamis feljelentéssel gyanúsítják.

Borboly szabadlábon védekezhet, ám hétfőig „kényszerszabadságon” volt: az ügyészség kérésére a bíróság megtiltotta hivatali teendőinek ellátását, és ezt a tiltást két alkalommal 30 nappal meghosszabbították. A bűnvádi eljárás megkezdése után harminc napig Csíkszeredát sem hagyhatta el, ezt a tiltást két hónapja feloldották.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?