Megalakult az RMDSZ Csíki Területi Nők Szervezete

Megalakult a hét végén az RMDSZ Csíki Területi szervezetének keretében is a Nők Szervezete. A szövetségi elnök határozata értelmében a területi női szervezetek megalakulásának folyamatát kezdeményező bizottság segíti, amelynek tagjait az RMDSZ már meglevő struktúráiból delegált hölgyek alkotják.

Lőrincz Csilla, az RMDSZ Csíki Területi Nők Szervezetének alakuló bizottságának vezetője elmondta: ez új kezdeményezés, amely az eddig elért eredményeken alapszik. „Célunk minden csíki nő képviselete, ezért az alapítótagok és a média segítségével szeretnénk minél több hölgyet bevonni a szervezet tevékenységébe. Fontosnak tartjuk, hogy minden generáció képviseltesse magát” – fogalmazott Lőrincz Csilla.

A Csíki Területi Nők Szervezetét Antal Attila, Csíkszereda alpolgármestere, Becze István, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke, valamint Tánczos Barna szenátor is köszöntötte.  

Antal Attila azt emelte ki, hogy az a társadalmi munka, amire a Szervezet lehetőséget kínál, akár karrierlehetőség is lehet. Becze István a csapatmunka fontosságára tért ki, illetve arra, hogy a Szövetség Csíki Szervezete eddig is sokmindenben élen járt, és kifejezte abbéli reményét, hogy ebben a Nők Szervezete követni fogja. Tánczos Barna pedig azt hangsúlyozta, hiteles képviseletet csak akkor lehet ellátni, ha a szövetségben helyére kerül a férfi-nő egyensúly. A szenátor egy-egy szál szegfűvel is köszöntötte az alakulóülésen résztvevő hölgyeket.

Az alapítótagok rögtön meg is választották a szervezet elnökségét, éspedig: elnök Lőrincz Csilla, alcsíki alelnök Melles Mária, csíkszeredai alelnök Lázár Anna, felcsíki alelnök Katona Melinda, oldalcsíki alelnök Bíró Mária. Az elkövetkező időszakban az újonnan megalakult szervezet felméri a csíki igényeket, és ezek alapján kidolgoznak egy programtervet, amelyet a következő közgyűlésen vitatnak meg.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?