Băsescu ismét támadta Pontát a CFR Marfă ügyében

Sajtónyilatkozatban sürgette hétfőn az államfő a miniszterelnököt, hogy mielőbb jelentesse meg a Hivatalos Közlönyben a román államvasút teherszállító részlegének privatizációjáról szóló kormányhatározatot.

Traian Băsescu azzal érvelt: ennek elmulasztása esetén a CFR Marfă 51 százalékos részvénycsomagjának értékesítésére kiírt versenytárgyalás nyertese, a GFR cég utólag kártérítést követelhet, és szerződésszegéssel vádolhatja a román államot. „Ha nincs kezében a szerződés, akkor Costel Gruia cégtulajdonost egyetlen bank sem veszi komolyan, senki nem ad neki hitelt” – mondta az államfő.

Băsescu ismét emlékeztette arra Victor Pontát, hogy a múlt pénteken a privatizáció ügyében összehívott Legfelső Védelmi Tanács (CSAT) nem illetékes üzleti szerződések jóváhagyásában, ezért a kormánynak kell mielőbb lépni ezen a téren. „A román állam nem annak függvényében működik, hogy mikor utazik el a kormányfő a babysitterrel Miamiba” – utalt arra, hogy a kormányfő jelenlegi pihenőszabadságát tölti az Egyesült Államokban.

Kapcsolódók

Kimaradt?