RMDSZ: Varga Gábor becsületességében nem kételkedünk

„A Varga Gábor felfüggesztett büntetésére vonatkozó igazságszolgáltatási döntést a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elfogadja, és nem kívánja azt kommentálni, ugyanakkor leszögezzük: Varga Gábor becsületességében, tisztességében nem kételkedünk, és továbbra is megbízunk benne” – közölte csütörtökön az RMDSZ sajtóirodája annak kapcsán, hogy kedden menesztették tisztségéből az Állami Találmányi és Védjegyhivatal vezetőjét.

Mint ismert, Varga Gábortól azért vált meg a miniszterelnök, mert július elején jogerősen másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték hivatali visszaélés vádjával.

A Kelemen Hunor szövetségi elnök által jegyzett állásfoglalás szerint az RMDSZ értetlenül áll az igazságszolgáltatás döntése előtt. Ugyanakkor fontosnak tartják leszögezni: Varga Gábor, a nagyváradi RMDSZ alapító tagja, a Szövetség megbízható és becsületes munkatársa 1989 óta.

„Irányítása alatt az Állami Találmányi és Védjegyhivatal már Románia uniós integrációja előtt belépett az európai hivatalok sorába, majd az évek során az ország egyik legrangosabb, rendkívül jó nemzetközi hírnévnek örvendő intézményévé vált. Varga Gábor távozásakor a hivatal 70 millió lejes, költségvetésen felüli bevétellel rendelkezett, amely álláspontunk szerint az elkötelezett szakmaiság egyik jelentős fokmérője” – fogalmaz a közlemény.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?