Borbély László: ellenzékben is tervezni kell a jövőt

A fenntarthatóság útján – vidékfejlesztés a Nyárádmentén című konferencián vett részt csütörtökön Nyárádszeredában Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke, parlamenti képviselő. Az esemény nyitórendezvényén részt vett Kelemen Hunor szövetségi elnök is. 

A konferenciát a Nyárádszereda önkormányzata és a Nyárádmente Kistérségi Társulás szervezte, és kiemelt témája  a vidékfejlesztés újszerű megközelítése volt, a helyszínt pedig az uniós támogatással felújított Andrásfalvi Általános Iskola biztosította.

„ Mindannyiunknak, akik vezető tisztséget töltünk be,  fel kell tennünk a kérdést, mit tettünk azért, hogy közösségünk gyarapodjon, és a válaszok önmagukért beszélnek, mint ez a szépen felújított iskola is.  Ez az iskola is mutatja, hogy jól döntöttünk, amikor a Regionális Operatív Program keretében lehetővé tettük azt, hogy a kisvárosok és a térségben egyedülálló módon az önkormányzatok egyházakkal közösen is pályázhassanak” – mondta Borbély.

A politikus emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban 10 millió eurós beruházás érkezett Nyárádszereda térségébe. Ez szerinte azt jelenti, hogy az RMDSZ jól tette a dolgát, amikor ott volt a döntéshozatalban.

„Nem szabad kishitűnek lennünk, tervezni kell a jövőt, akkor is, ha éppen ellenzékben vagyunk, hiszen van még tennivaló, lehetőségeket kell találnunk arra, hogy a kisvárosok számára beruházási lehetőségeket teremtsünk, hogy fejlődni és gyarapodni tudjanak az itt élő emberek” – fogalmazott Borbély.

Tájékoztatása szerint az RMDSZ-nek feltett szándéka elérni, hogy a 2014-2020-as uniós költségvetési időszakban a kisvárosok és a kistérségi társulások számára jóval több pályázási lehetőségek biztosítson a román állam. „Ennek érdekében már van elképzelésünk és már tárgyalunk a bukaresti döntéshozókkal”  – hangsúlyozta köszöntőjében Borbély László.

A konferencia keretében előadások hangzottak el a Nyárádszereda Város Fejlesztési Tervének megvalósításairól, a Leader Program előnyeiről, valamint a felújított iskoláról is.

 

Kimaradt?