banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Orbán Viktort egy lépés választotta el a halálos közúti balesettől

Baleset érte a bálványosi nyári szabadegyetemre menet az Orbán Viktor miniszterelnököt kísérő konvoj egyik autóját péntek délután Maros megyében, Kelementelke és Erdőszentgyörgy között. A miniszterelnököt szállító jármű egy lépésnyire volt a szerencsétlenségtől, amelyben a román hírtelevíziók szerint egy ember életét vesztette.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke közölte: a konvoj román rendőri felvezetéssel haladt Tusnádfürdő felé, amikor a baleset történt. Az érintett autóban a csíkszeredai főkonzul és helyettese, valamint a Miniszterelnökség három munkatársa utazott, őket kórházba vitték.

Mivel a konvoj román rendőri felvezetéssel haladt, és a helyszínelést a román rendőrök végezték, a történtekről részletes tájékoztatást a román rendőrség tud adni – tette hozzá a sajtófőnök.

A román rendőrség kissé mást mond

A román rendőrség tájékoztatása szerint egy ember meghalt a Maros megyei Kelementelke és Gyulakuta között történt balesetben, amely a magyar miniszterelnöki konvojt is érintette. A Maros megyei rendőrségnek az MTI-hez eljuttatott szűkszavú közleménye szerint ugyanakkor a balesetben érintett két autó egyike sem volt része a miniszterelnöki konvojnak. A tájékoztatás szerint vizsgálják a baleset körülményeit.

A citynews.ro hírportál pénteken azt írta, hogy az a sofőr vesztette életét, aki autójával belehajtott a magyar miniszterelnöki konvojjal együtt haladó járműbe. A portál szerint az elhunyt gépkocsivezető járműve átsodródott az ellenkező sávba. Cristian Boeriu, a román rohammentő-szolgálat irányítója elmondta, hogy összesen hat ember került kórházba, de egyikük sem szenvedett súlyos sérülést.

Arra reagálva, hogy a román rendőrség szerint a balesetben érintett egyik autó sem volt a miniszterelnöki konvoj része, Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta, fenntartja korábbi nyilatkozatát. 

Szabályosan közlekedett a magyar főkonzulátus járműve, amely pénteken balesetet szenvedett a Maros megyében - jelentette ki a Maros megyei rendőrség szóvivője.  Marian Bobei a román közszolgálati rádiónak elmondta, a balesetet a szembejövő sávból áthajtó gépkocsi okozta, amelynek vezetője szabálytalanul akart előzni. A román rendőrség útinform szolgálata arról adott hírt, hogy a balesetben öt autó is érintett volt. A rendőrség szerint azonban egyik jármű sem volt része a magyar miniszterelnök konvojának. Havasi Bertalan, a magyar kormányfő sajtófőnöke ugyanakkor azt mondta MTI-nek, hogy fenntartja korábbi nyilatkozatát, miszerint a baleset a miniszterelnöki konvoj egyik autóját érintette.

 

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kimaradt?