CFR Marfă-privatizáció: Traian Băsescu tudott valamit?

Egy nappal azután, hogy az államfő kijelentette, gyanús számára, miért késlekedik a kormány a CFR Marfă privatizációs szerződésének aláírásával, a ziuanews.ro kiderítette: az államvasutak teherszállító részlegének többségi részvénycsomagjára kiírt pályázat nyertesét adócsalással gyanúsítja az ügyészség.

Gruia Stoicát a portál szerint két hete ki is hallgatták a CFR egy másik részlege, a TVM privatizációjának ügyében. Az nem világos azonban, hogy milyen minőségében hívatták be az üzletembert a Terrorizmus és Szervezett Bűnözés Elleni Ügyészség (DIICOT) iași-i székhelyére. A ziuanews.ro azt állítja, hogy Stoica „egy lépésre van” az ellene szóló bűnvádi eljárástól.

Mint ismert, hétfő esti sajtónyilatkozatában Traian Băsescu felszólította a szállításügyi tárcát ideiglenesen vezető Victor Ponta miniszterelnököt: vállalja magára a CFR Marfă a magánosításával kapcsolatos döntés felelősségét. Kijelentette: a GFR a vételár kifizetésére is "kétségbeesetten" keresi a hitelezőt. Az elnök szerint félő, hogy Gruia Stoicának nincs elég pénze, holott a nemzetbiztonsági tanács (CSAT) azzal a feltétellel járult hozzá a stratégiai vállalat eladásához, hogy a vásárló nem ócskavasnak veszi át, hanem korszerűsíti a céget.

A kormányfő minderre úgy reagált: nem érdeklik az államfő nyilatkozatai. Ponta hozzátette azt is: „fogadjunk, hogy hamarosan előkerül Gruia Stoicának egy bűnvádi dossziéja”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?