Zsarolási ügy: bűnvádi eljárás indult Dan Voiculescu lánya ellen is

Bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség (DNA) az Intact cégcsoport elnöke, Camelia Voiculescu ügyében. Dan Voiculescu üzletember lányát – aki papíron az Intact médiatröszt tulajdonosa is – zsarolásban való bűnrészességgel vádolják.

Ügye ugyanahhoz a dossziéhoz tartozik, amelyben korábban Sorin Alexandrescut, a médiatröszthöz tartozó Antena TV Group vezérigazgatóját őrizetbe vették, majd szabadlábra helyezték az ügyészek. Alexandrescu a DNA szerint az RCS-RDS kábeltévé-társaság egyik vezetőjét, Ioan Bendeit megzsarolta azzal, hogy ha nem ír alá egy 20 millió euróról szóló, Bendei számára előnytelen szerződést, akkor kompromittáló adatokat hoz róla nyilvánosságra. A fenyegetések között ott szerepelt az is, hogy az Antena TV Group megakadályozza az RCD-RDS tőzsdei listázását.

Az ügyészek azt állítják, lehallgatott telefonbeszélgetések felvételeivel bizonyítani tudják, hogy a zsarolás Alexandrescu felettesének, Camelia Voiculescunak a tudomásával és támogatásával történt. Dan Voiculescu lányát csütörtökön ki is hallgatták ebben az ügyben. Távozáskor a sajtónak kijelentette, hogy Traian Băsescu államfő akar ily módon bosszút állni az édesapján.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?