Parlamenti választások: részvételre buzdít az RMPSZ

A vasárnapi szavazáson való részvétel fontosságára hívja fel az erdélyi magyar pedagógustársadalom figyelmét Burus-Siklódi Botond, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) elnöke.

„Nehéz időkben mindig nagyobb szükség van az összefogásra, magyar közösségeink jogainak és lehetőségeinek, érdekeinek, anyanyelvű oktatásunk védelmére, jövőbeni gondozására. Kit hathat át, kit érinthet közvetlenebbül a megszerzett jogaink elvesztésének féltő érzése, mint pedagógustársadalmunkat?” – fogalmazott az erdélyi magyar pedagógusoknak, oktatási intézmények vezetőinek elküldött levelében a szakember.

Mint írta: a felelősség „megsokszorozódik” a választás idején, „hiszen befolyással vagyunk közvetlen, vagy tágabb környezetünkre”. Burus-Siklódi Botond szerint a választást megtartják, és eldől a parlament összetétele a magyar részvétel nélkül is. Az oktatási szakember abbéli véleményének is hangot adott, hogy senki másnak nem érdeke, csak a magyaroknak, hogy a szülőföldjükön megmaradjanak.

„Senki más nem mutathatja meg számarányunkat rajtunk kívül, és ezek az alkalmak, most nevezetesen a december 6-i választás, jó alkalom arra, hogy megmutassuk: itt vagyunk, fogyó számban ugyan, de még mindig sokan, és szeretnénk a jövőben is ugyanitt maradni” – emelte ki.

Burus-Siklódi Botond levele végén bátorít mindenkit, hogy „lelkiismeretére hallgatva vegyen részt a december 6-i választáson és szavazzon a magyar összefogás jelöltjeire”.

Kapcsolódók

Kimaradt?