Koronavírus: a második körben oltanák be a kormány- és államelnöki hivatal munkatársait

Az Államelnöki Hivatal, a kormány és más állami intézmények munkatársainak immunizálására a COVID-19 elleni oltási kampány második szakaszában kerül sor, és lehetséges, hogy tavasz végére már a lakosság egésze megkapja az első oltást, jelentette ki vasárnap Klaus Iohannis államfő.

„Elsőként az egészségügyi személyzet, a krónikus betegségekben szenvedő személyek kapják meg az oltást. Az Államelnöki Hivatal, kormány és más intézmények munkatársai csak a második lépésben következnek, és én úgy vélem, hogy az országos kampány jól fel van építve” – szögezte le Iohannis arra a kérdésre, hogy az országot vezető személyek is első körben részesülnek-e a vakcinában.

A Bukaresti Közegészségügyi Igazgatóságnak (DSP) a Nemzeti Arénában berendezett diszpécserszolgálatánál tett látogatásán az államfő kifejtette, hogy civil és katonai orvosok is részt vesznek az oltási kampányban.

Valószínűleg az oltási kampány gyakorlatba ültetésében is segítségül hívják az önkénteseket, mivel több ezer emberre lesz szükség, és az orvostanhallgatók képviselője már közölte, hogy csatlakozni fognak, tette hozzá Iohannis.

(Címlapkép: presidency.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?