A Kolozs megyei RMDSZ és EMSZ képviselői közösen buzdítják szavazásra a magyarokat

Az RMDSZ és az EMSZ képviselői a Kolozs megyei összefogásról, együttműködésről tárgyaltak kedden Kolozsváron. Megegyeztek abban, hogy ahogy országos szinten, úgy Kolozs megyében is közös a cél: a magyaroknak legyen erős képviselete a parlamentben. 

A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy minden magyar politikai erő része az összefogásnak, mert most ez az egyetlen járható út. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség és az Erdélyi Magyar Szövetség nem ért mindenben egyet, de összeköti mindkét szervezetet a magyarok közös érdeke.

A két alakulat jelöltjei a szeptemberi önkormányzati választásokon szerte Kolozs megyében versenyeztek, most viszont sikerült megfogalmazni egy közös célt. „A tét az, hogy a magyaroknak legyen erős képviselete a parlamentben” – nyilatkozták egyhangúlag a tárgyaló felek. „Mindannyian egy célért dolgozunk, nem számít, hogy ki kivel szimpatizál, az a legfontosabb, hogy a közös listát támogassák a magyarok. Csak így lehet a közös magyar csapat majd a mérleg nyelve, és csak így lehet a Kolozs megyei településeknek megfelelő képviselete Bukarestben is. Hiába van polgármesterünk, alpolgármesterünk, hiába vannak tanácsosaink, ha nem vagyunk jelen a parlamentben” – részletezték.

A jelenlévők egyetértettek abban, hogy az összefogás szükséges, a folyamatos párbeszéd pedig a választások után is fontos Kolozs megye magyar közösségei számára. Ennek érdekében további egyeztetésekre és találkozókra kerül majd sor.

A tárgyaláson az Erdélyi Magyar Szövetség részéről Mihály Ágnes, Fancsali Ernő, Tasnádi István és Kocsis Ferenc, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség részéről Csoma Botond, Antal Géza, Soós Csaba és Bálint Gyöngyi vettek részt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?