Megbírságolták a kormányfőt, amiért nem helyezte vissza tisztségébe Györke Zoltánt

 

Bírság kifizetésére kötelezte a Kolozs megyei törvényszék Ludovic Orban miniszterelnököt, amiért elmulasztott végrehajtani egy jogerős bírósági döntést, és nem helyezte vissza tisztségébe Györke Zoltán volt Kolozs megyei alprefektust.

Erről maga Györke Zoltán számolt be csütörtökön egy Facebook-bejegyzésben. Mint írta, a Kolozs megyei törvényszék csütörtöki döntése értelmében az ítélőtábla által idén július 16-án kimondott jogerős ítélet gyakorlatba ültetésének elmulasztása miatt Ludovic Orban miniszterelnöknek az országos bruttó minimálbér 20 százalékának megfelelő összeget kell fizetnie minden nap késedelemért, ameddig visszahelyezi őt az alprefektusi tisztségbe.

Györke Zoltán ugyanakkor állítása szerint átirattal fordult az ügyben Klaus Iohannis államfőhöz is. Közlése szerint augusztus 20-án hívta fel az elnök figyelmét arra, hogy a kormány nem tartott tiszteletben egy bírósági döntést, ugyanakkor kérte, hogy intézkedjen, megkeresésére azonban nem érkezett válasz.

COMUNICAT DE PRESĂ Astăzi, 12.11.2020 Tribunalul Cluj a admis cererea mea și a dispus obligarea primului-ministru...

Közzétette: Zoltán Györke – 2020. november 12., csütörtök

Györke Zoltánt három ízben menesztették a Kolozs megyei alprefektusi tisztségből, de mindháromszor megtámadta a döntést a bíróságon, és a bírák neki adtak igazat. A tisztségbe való visszahelyezéséről szóló legutóbbi jogerős ítéletet idén júliusban mondták ki.

(Címlapfotó forrása: Györke Zoltán Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?