Külföldtől hazatérő bűnözők miatt tart házkutatásokat a DIICOT

386 házkutatást tart egyidőben a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) és a rendőrség az ország 28 megyéjében – közölte szerda reggel a DIICOT.

Az ügyészség azért csapott le, mert tudomása szerint a jelenlegi járványügyi helyzetben a külföldön működő csoportok fontos vezetői visszatértek az országba.

A házkutatásokat egyidejűleg hajtják végre Bukarestben, valamint Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galac, Vrancea, Kovászna, Brassó, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Konstanca, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeş, Dolj, Gorj, Fehér, Krassó-Szörény, Temes, Arad, Bihar, Szatmár, Kolozs és Beszterce-Naszód megyében.

A DIICOT ügyészeinek és a román rendőrség akciója 24 különböző ügyben folytatott nyomozás eredménye. Céljuk a szervezett bűnözés több formájában részt vevő bűnözői csoportok felszámolása, amelyek a magas kockázatú kábítószer-kereskedelem, az emberkereskedelem, a prostituáltak futtatása, a migráns-kereskedelem, az uzsora, az internetes bűnözés, az adócsalás, a pénzmosás, a csempészet, a migránscsempészet, a csalás vagy zsarolás területén fejtik ki tevékenységüket.

(Címlapi illusztráció forrása: Facebook/Román Rendőrség)

Kapcsolódók

Kimaradt?