Megválasztották Zilah alpolgármestereit, Fazakas Miklós második mandátumát kezdi

Megválasztotta kedden a zilahi városi tanács a következő négy éves mandátum két alpolgármesterét. Mindketten az előző ciklusban is betöltötték már ezt a tisztséget.

A keddi soron kívüli önkormányzati ülés legfontosabb napirendi pontjai az alpolgármesterek megváltásához kapcsolódtak. Az RMDSZ színeiben újra megválasztott Fazakas Miklós a 21-ből 19 szavazatot, míg a PSD-s Teodor Bălăjel 12 szavazatot kapott a testület tagjaitól. Gabriela Olar USR-s városi tanácsos szintén a jelöltek között szerepelt, ő azonban 9 szavazatot szerzett.   

Mint ismert, korábbi összeférhetetlenségi ügye miatt először nem igazolta a bíróság Fazakas Miklós szeptember végén szerzett önkormányzati képviselői mandátumát, a döntést az alpolgármester megfellebbezte. Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) azt kifogásolta, hogy 2012. július 23. és augusztus 28. között egyszerre töltötte be az alpolgármesteri tisztséget, és képviselte a várost a helyi közszállítási vállalat vezetőtanácsában.

Az alpolgármester korábban elmondta: a helyi tömegközlekedési vállalat igazgatótanácsának két ülésén vett részt, ezért semmilyen javadalmazásban nem részesült, és 2017 óta már nem is tilos az ilyen tisztségeknek a halmozása. A Szilágy Megyei Törvényszék végül elfogadta Fazakas Miklós fellebbezését, és érvényesítette az önkormányzati képviselői mandátumát.

(Címlapkép: Szilágysági Szó)

Kapcsolódók

Kimaradt?