A hétfőtől életbe lépő korlátozások ellen tüntettek Bukarestben

A hétfőtől életbe lépő járványvédelmi intézkedések ellen tüntettek többen vasárnap este a bukaresti Victoriei téren, a kormány épülete előtt.

A tiltakozók a védőmaszk viselésének kötelezővé tétele, az éjszakai kijárási korlátozás, a piacok bezárása és a kormány által elrendelt többi korlátozó intézkedés ellen emelték fel szavukat. A téren összegyűltek nem viseltek védőmaszkot és nem tartották a védőtávolságot.

A hatályos törvények értelmében a veszélyhelyzet ideje alatt legfeljebb 100 személy részvételével lehet tüntetéseket, demonstrációkat szervezni. A csendőrség közölte: este 8-ig összesen 15 büntetést róttak ki összesen 7 ezer lej értékben, 29 személyt pedig figyelmeztetésben részesítettek az egyéni védelmi intézkedések be nem tartása miatt. Egy személy drón használata miatt kapott bírságot.

A hétfőtől életbe lépő új intézkedésekről szóló sürgősségi kormányrendelet szombaton jelent meg a Hivatalos Közlönyben. Az ebbe foglalt szabályok hétfőtől 30 napig lesznek érvényesek, és a járványhelyzet alakulásától függően meghosszabbíthatók.

Kapcsolódók

Kimaradt?