Ciolacu biztos benne, hogy szükségállapotot és kijárási tilalmat hirdetnek a választások után

Marcel Ciolacu, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke úgy véli, hogy „egész Románia újból szükségállapot és karantén alá kerül” a koronavírus-járvány miatt, de csak a választások után.

„Több mint valószínű, hogy az egészségügyi rendszer össze fog omlani, és egy adott ponton megszületik a döntés, hogy egész Románia újra szükségállapot és karantén alá kerüljön. Mivel egyetlen koherens intézkedést sem hoz a kormány, hogy a jelenlegi növekvő tendenciát leállítsuk” – jelentette ki Marcel Ciolacu kedd este a Realitatea Plus műsorában.

Szerinte az iskolákat is azért nyitották meg mindenféle megfelelő előkészület nélkül szeptemberben, mert következtek a helyhatósági választások. „Néhány nap múlva választási kampányba lépünk. Választási kampányban pedig nem lesz szó a növekvő tendencia leállításáról, sőt. Véleményem szerint december 6., a parlamenti választások után az ország zárlat alá kerül” – mondta Ciolacu.

Véleménye szerint a kormány megszervezi a parlamenti választásokat „bármilyen körülmények között”, mert „nem érdekli a pandémia és az egészségügyi válság, az sem, hogy hány román fog meghalni”, csak „az abszolút hatalom megszerzésére koncentrál”.

Klaus Iohannis államfő keddi sajtótájékoztatóján kijelentette: sem a választások elhalasztása, sem a szükségállapot bevezetése nem időszerű.

(Nyitóképen: Marcel Ciolacu | Fotó: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?