Újraválasztották Karsai Attila alpolgármestert Érmihályfalván

A soron kívüli ülés legfontosabb pillanata az alpolgármester személyének megválasztása volt. Nyakó József polgármester a várost az előző nyolc évben is alpolgármesterként szolgáló RMDSZ-es tanácsost, Karsai Attilát javasolta a tisztségre.

Az EMNP Baricz-Nánási Ferencet, a PSD pedig Popa Florin Viorelt nevesítette az alpolgármesteri tisztségre. A tanácsosok titkos szavazással választották meg, hogy a következő négy esztendőben ki legyen a polgármester helyettese a helyi önkormányzatban. E szerint Karsai Attila kapta a legtöbb voksot, szám szerint tízet, a Néppárt jelöltje négyet, a PSD jelöltje pedig hármat.

Karsai Attila az eredményhirdetést követően megköszönte mindenkinek a bizalmat és a lehetőséget, hangsúlyozta: ő minden mihályfalvi lakos alpolgármestere kíván lenni, függetlenül a politikai hovatartozásuktól. Kiemelte továbbá, hogy reméli, a következő négy év munkája is szemmel látható és kézzel fogható lesz.

„Igyekszem feladataimat a legjobb tudásom szerint elvégezni, együtt dolgozva tanácsos társaimmal, és olyan döntéseket hozni, amelyekkel településünket fejleszteni lehet. Az elmúlt nyolc év alpolgármesterként megtanított sok mindenre, megtanított arra, hogy a párbeszéd, az alázat, a nyitottság és az elismerés, nélkülözhetetlen elemei kell legyenek mindennapi munkámnak” – fogalmazott saját Facebook-oldalán Karsai Attila, Érmihályfalva újraválasztott alpolgármestere.

A tanács rendkívüli ülésén tette le az esküt a testület tizenhetedik tagja, Iuhas Mónika Hilda is, aki az Erdélyi Magyar Néppárt színiben jutott be a tanácsba. A szakbizottságok létrehozását illetően a tanácsülést megelőzően már lezajlottak a tárgyalások és konszenzus alakult ki a szaktestületek összeállításáról, mondta Nyakó József polgármester, aki az ülés végén kért szót. Arra kérte a tanácstagokat, hogy tevékenyen járuljanak hozzá a munkához, legyenek építő tagjai a közösségek, és ne a rombolással, félrevezetéssel foglalkozzanak csak azért, hogy politikai ellenfeleiknek ártsanak.

Nyakó József szerint felül kell emelkedni a pártoskodáson és a kicsinyes bosszúkon, le kell zárni a választási kampányt, és a közös munkára kell koncentrálni. Munkából van elég, hangsúlyozta az elöljáró, aki ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy mindenkinek nagy a felelőssége abban, hogy milyen irányba haladnak a város ügyei.

Tudatta, mintegy 70 millió lej értékű pályázatokat kell lebonyolítani a városban a következő időszakban, ilyen értékű fejlesztésekre korábban még nem volt példa az Érmellék „fővárosában”. Ehhez kellett a helyi tanács munkája, a polgármesteri hivatal dolgozóinak szakértelme, és kellett az erős képviselet helyi, megyei és országos szinten.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?