Az RMDSZ aradi polgármesterjelöltje még most sem tette le a tanácsosi esküt

A szeptemberi helyhatósági választások nyomán összeállt aradi képviselőtestület hétfő délután tartott első soros ülését a tagok beiktatása óta. A megbeszélésen a szakbizottságok összetételének megválasztása szerepelt.

A 23 tagú helyi tanács még mindig foghíjas, mert az RMDSZ polgármesterjelöltje és tanácsosi listvezetője, Mészár Sándor ezúttal sem vette át mandátumát, és így nem tette le képviselői esküjét. Ebből arra következtethetünk, hogy még mindig tartanak a tárgyalások az alpolgármesteri tisztségek elosztásáról. Mint azt Mészár a választások után elmondta, attól teszi függővé a tanácsosi mandátuma átvételét, hogy a városvezetés továbbra is az RMDSZ-nek szánja-e az egyik alpolgármesteri széket vagy sem. Mészár jelenleg a megyei ifjúsági és sportigazgatóság vezetője, és ha az önkormányzati képviselői esküt leteszi, le kell mondania az igazgatói állásról, érthető tehát, hogy vár a tárgyalások eredményére.

Az RMDSZ megyei szervezetének elnöke, Faragó Péter parlamenti képviselő az október 6-i sajtótájékoztatón erősítette meg: az érdekvédelmi szövetség a polgármesterjelöltjét, Mészár Sándort javasolja alpolgármesternek. Bognár Levente, aki 2000 óta volt a város RMDSZ-es alpolgármestere, de idén csak képviselőnek jelöltette magát, a helyi tanács alakuló ülése alkalmával elmondta, hogy a tárgyalások holtpontra jutottak, a választások nyomán kialakult erőviszonyok miatt több az alpolgármesteri tisztségre a jelentkező, mint ahány hely van, és nem tudják, hogyan sikerül feloldani a patthelyzetet.

A helyi tanácsban egyébként öt szakbizottságot alakítottak, az RMDSZ két képviselője közül Bognár Levente a költségvetési-gazdasági bizottságnak lett a tagja, míg Mészár Sándor, ha majd leteszi az esküt (vagy helyette a listán következő jelölt) az ifjúsági, oktatási, kulturális és sport szakbizottságban kap majd helyet.

A tanácsülésen egyébként Bognár Leventét választották meg ülésvezetőnek a következő három hónapra.

Kapcsolódók

Kimaradt?