Megtartotta alakuló ülését Maros Megye Tanácsa

Megtartották pénteken a Maros Megyei Tanács ünnepélyes alakuló ülését Mara Togănel, Maros megye prefektusának jelenlétében. Péter Ferenc megválasztott tanácselnök, valamint 29 tanácsos tette le az esküt.

A megyei tanácsot 34 megyei tanácsos és a megyei tanácselnök alkotja, a mandátumot nyerő tanácsosok közül 5-en úgy döntöttek, hogy lemondanak. A politikai alakulatok továbbították a törvényszéknek azoknak a nevét, akik a választásokra benyújtott listák szerint a későbbiekben tanácsosok lesznek. Ezeknek a személyeknek a megbízatását a törvényszéknek még jóvá kell hagynia, ők a testület következő ülésén teszik le a hivatali esküt.

A Marosi Megyei Tanács elnöke a beiktatás alkalmával hangsúlyozta, hogy folytatni fogja az előző mandátumban megkezdett fejlesztési projekteket, és jó együttműködést kell kialakítani a megyei testületben jelenlévő politikai pártok között.

„Az első mandátumom négy évében lefektettük Maros megye újjáépítésének alapjait, de a kihívások továbbra is nagyok. Célom, hogy Maros megye négy év múlva jó példaként szolgálhasson a régióban, de országos szinten is. Azon dolgozunk, hogy a megye vonzó legyen az itt élő emberek, a befektetők és az idelátogató turisták számára is. Bízom benne, hogy a megyei tanácsban levő politikai pártok is megértik ezt az üzenetet, és érzik a közös építkezés felelősséget” – mondta el beszédében Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács újraválasztott elnöke.

Péter Ferenc rövid távú céljai közül a koronavírus-járvány kezelését emelte ki a legfontosabbként a Maros Megyei Klinikai Kórház számára szükséges finanszírozás biztosításával, de prioritásai közé sorolta az új európai finanszírozási időszak projektjeinek előkészítését és a Marosvásárhelyi Metropoliszövezet fellendítését is.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?