Beiktatták hivatalába Bukarest új főpolgármesterét

Letett a hivatali esküt csütörtökön Nicușor Dan, a szeptember 27 helyhatósági választásokon győztes független bukaresti főpolgármester-jelölt.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség–Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (USR–PLUS) és a kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) által támogatott Nicuşor Dan beiktatásán Ludovic Orban miniszterelnök is jelen volt, és kijelentette, hogy a kormány partnere lesz a főváros vezetésének a különböző projektek kivitelezésében.

Az új főpolgármester – aki a szociáldemokrata párti (PSD-s) Gabriela Fireától vette át a stafétát – azt mondta, hogy a Bukarest hármas krízisben van: a koronavírus-járvány okozta helyzet, a távfűtési problémák és a kiürített városkassza jelentik a legnagyobb problémákat, de bízott benne, hogy sikerül áthidalni ezeket.

Amint a járványhelyzet lehetővé teszi, a főpolgármesteri hivatal kapuja nyitva fog állni a lakosok előtt – ígérte. Nicuşor Dan ugyanakkor arra buzdította az egyetemről frissen kikerülő fiatalokat, illetve azokat, akik már bizonyítottak szakterületükön, küldjék el önéletrajzukat, hogy a közigazgatásban dolgozhassanak.

(Nyitóképen: Nicuşor Dan | Forrás: Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?