Megszüntetni a sorban állást, kiépíteni a városházi wifit – Így kezdte hivatali munkáját Korodi Attila

Élő videóban számolt be első hivatali napjairól Korodi Attila, Csíkszereda hétfőn beiktatott RMDSZ-es polgármestere. Az újdonsült városvezető a polgármesteri hivatal lakosság felé történő nyitását, a város  bejáratainak rendezését, valamint a hivatal wifi-hálózatának kiépítését említette első rendelkezései között.

Optimista hangvételű video-bejelentkezés során számolt be Korodi Attila első polgármesteri intézkedéseiről. Mint elmondta: nagy izgalommal látott munkához, és első hivatali napján az intézmény különböző osztályainak vezetőit arra kérte, mindenki gondolja át, hogyan tudná átláthatóbbá tenni munkáját.

Az új elöljáró kitért arra, hogy a városházi ügyintézés során jelenleg sokan kénytelenek a városháza előtt várakozni, emiatt keresik arra a megoldást, hogy ezt minél kevesebb embernek kelljen megtennie, ki-ki eljuthasson a megfelelő szakigazgatóságra. Korodi Attila bemutatta irodáját is, amelyre elmondása szerint „ráfér egy meszelés". Kihangsúlyozta: a polgármesteri iroda is nyitott lesz mindenki előtt, aki a város ügyeiről szeretne beszélni. A polgármester hangsúlyozta, hogy már hivatalba lépését követően sokan megkeresték ötletekkel, javaslatokkal, így „van amire támaszkodni”.

Korodi Attila hiányosságként megemlítette, hogy a városházán az ülésterem kivételével nincs működő wifi-hálózat, ezért azt kérte a kollégáitól, hogy létesüljön nyilvános és zárt rendszerű hálózat is, amivel eredményesebbé és gördülékenyebbé tehető a hivatali munkavégzés. „Ilyen egyszerű dolgokkal kezdődtek a városházán a napi feladatok” – jegyezte meg. Ezenkívül egyeztetéseket folytatott a város főjegyzőjével, amelyek során tisztáztak bizonyos hatásköröket és aláírási jogokat.

Korodi látogatást tett a város olyan részein, például a város bejáratainál, ahol javításokra, szépítésekre, átalakításokra van szükség. Emellett egyeztetéseket folytatott a csíki közszállítást végző vállalat képviselőivel arról, hogyan tudnák elérhetővé tenni a tömegközlekedést Csíkszereda külső részein is.

„Így indul a városházán az élet. Nekem nagy örömet okoz, és azt látom, hogy sok szép eredményt tudunk majd együtt felmutatni” – szögezte le a polgármester. Korodi Attila megjegyezte: jövő hétfőn várhatóan összehívják a városi önkormányzati ülést, amely során alpolgármestereket fognak választani.

#elsőnapok #városháza #csíkszereda

Közzétette: Korodi Attila – 2020. október 28., szerda
 
(Borítókép: Archív felvétel | Farkas Endre)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?