Negyedik mandátumát kezdte el Antal Árpád Sepsiszentgyörgy élén

Új szintre emelné Sepsiszentgyörgyöt a negyedik mandátumát kezdő Antal Árpád polgármester, aki hétfőn tette le hivatali esküjét. 

Sepsiszentgyörgy polgármestere jelentős RMDSZ-többségű helyi tanáccsal vezeti a háromszéki megyeszékhelyt, hiszen az RMDSZ-nek 18 képviselője, az Erdélyi Magyar Szövetségnek (EMSZ) 2 tanácstagja, míg a román közösségnek mindössze 1 Nemzeti Liberális Párti (PNL) tanácstagja van a képviselő testületben. 

Az új sepsiszentgyörgyi önkormányzat alakuló ülését a legidősebb tanácstag, Cserey Zoltán vezette, akit a két legfiatalabb tanácstag, Sipos Dóra és Vargha Fruzsina segített. Az önkormányzati képviselők eskületételét követte Antal Árpád polgármester beiktatása. A nyegyedik mandátumát kezdő elöljáró megköszönte a bizalmat mindazoknak, akik hisznek benne és abban, hogy Sepsiszentgyörgy szintet tud lépni. 

„Rengeteg tervünk van és minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezeket meg is valósítsuk! Természetesen igyekszünk minél gyorsabban és hatékonyabban megoldani a sürgős problémákat, de stratégiai fejlesztéseket is tervezünk, hogy városunk valóban szintet lépjen”, mondta Antal Árpád. 

Kifejtette: „A közösség joggal várja tőlünk, hogy eddig járatlan utakra lépjünk, hogy úttörők legyünk Székelyföldön és Erdélyben. Szentgyörgynek kell lennie Erdélyben annak a városnak, ahol azok, akik többet akarnak és többre képesek, biztonságos otthonra találnak. Ahol az idősebbek is úgy érezhetik: megbecsült tagjai a közösségnek, bölcsességük és tapasztalatuk épp annyira értékes, mint munkájuk, amellyel az elmúlt évtizedekben építették városunkat. Szintet akarunk és szintet fogunk lépni: Sepsiszentgyörgy lesz Székelyföld szíve, a régió motorja, ami hajtja és inspirálja közösségünket és a környezetünkben élőket egyaránt.” 

Új alpolgármestere lesz Sepsiszentgyörgynek

Visszavonult a város élén betöltött tisztségéből és új feladatot vállat Sztakics Éva, aki 16 éven át töltötte be az alpolgármesteri tisztséget, így dolgozott Albert Álmos és Antal Árpád polgármesterekkel is. Sztakics Éva megpályázta a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium igazgatói tisztségét és hétfőn kapta meg az ideiglenes igazgatói megbízását.

„A tanügyből jöttem és a tanügybe térek vissza” – így búcsúzott alpolgármesteri tisztségétől Sztakics Éva, aki felidézte: négy mandátum alatt számos iskola és óvoda korszerűsítését irányította, hozzá kötődik a színház Új Stúdiója, a Vadászati Múzeum, a benedekmezői lovasközpont, a fotovoltaikus napelempark, a sugásfürdői kis sípálya létesítése, a sugásfürdői ingatlanok visszaszerzése, a ‘48-as emlékmű, a városi strand és a Zathureczky Berta Központ felújítása, a Művész Mozi épületének az átvétele és a Székely Vágta szervezése. 

Antal Árpád polgármester kifejtette: egy energikus munkatársat veszített el, ám a város oktatási intézményrendszere nyert egy olyan tudással és hozzáállással rendelkező személyt, aki hozzájárul ahhoz, hogy szintet lépjenek az oktatás területén is. 

Sepsiszentgyörgy új alpolgármestereit az új összetételű önkormányzat első ülésén választják majd meg a helyi képviselők. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?