Megválasztották az RMDSZ jelöltjét Margitta alpolgármesterének

Demián Zsoltot, az RMDSZ margittai körzeti szervezetének elnökét választotta meg a helyi tanács az alpolgármesteri tisztségbe a testület péntek délutáni rendkívüli ülésén. Az alpolgármester megválasztására a héten már volt egy próba, azonban akkor a kormánymegbízott nem engedélyezte a szavazást.

A választás most sem zajlott unalmasan. A függetlenként polgármesteri tisztséget nyert Marcel Emil Sas Adăscăliţii megpróbálta megtörni az RMDSZ és a Szociáldemokrata Párt (PSD) nyolc éve tartó együttműködését, miközben a nemzeti liberális párti (PNL) frakció korábban már jelezte, beáll a polgármester mögé.

A péntek délutáni tanácsülésen az RMDSZ Demián Zsoltot nevezte meg az alpolgármesteri tisztségre, a PNL és a PSD pedig nem jelölt senkit. Ezt látva lépett közbe a frissen megválasztott és átlátszó módon taktikázó polgármester, aki nem az őt már támogató PNL-tanácsosok közül, hanem a PSD-frakcióból jelölte Cristian Popot, és így próbálta meg leválasztani a szocdemeket az RMDSZ mellől, sikertelenül. A szavazáson végül kilencen Demián Zsoltot támogatták, négyen pedig Cristian Popot.

„Mától az RMDSZ-es és a PSD-s önkormányzati képviselők szavazatainak köszönhetően Margittának személyemben magyar alpolgármestere van. Mindenki alpolgármestere vagyok, minden állampolgár számíthat rám! Köszönöm a bizalmat!” – írta Facebook-oldalán megválasztását követően Demián Zsolt.

Margittán az előző nyolc esztendőben polgármesterként szolgáló RMDSZ-es Pocsaly Zoltánnak nem sikerült újráznia, kevesebb mint háromszáz szavazattal kapott ki a független jelölttől a mintegy tizenötezer fős városban. Az RMDSZ-nek emellett hat tanácsost sikerült bejuttatnia a kivételes módon 16 tagú helyi képviselőtestületbe, ezért kiemelten fontos volt az, hogy köreikből kerüljön ki az alpolgármester.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?