Továbbra is lesz magyar alpolgármestere Kolozsvárnak

 

FRISSÍTVE - A következő négy évben is ellátja a kolozsvári alpolgármesteri teendőket Oláh Emese – döntötte el szerdai ülésén az új összetételű városi tanács.

A jelenlegi alpolgármester újraválasztására Emil Boc polgármester tett javaslatot az önkormányzati képviselőtestület tagjainak eskütétele utáni első tanácsülésen. Oláh Emese mellett 20-an szavaztak a jelenlévő 25 tanácsos közül. A testület újraválasztotta Dan Ştefan Tarcea liberális alpolgármestert is.

A Kolozs megyei RMDSZ elnöke, Csoma Botond a Maszolnak elmondta, a múlt héten tárgyalt Emil Bockal, aki megígérte, hogy ismét Oláh Emesét javasolja az egyik alpolgármesternek. "A polgármester azt mondta: nem felejti el, hogy nyolc évvel ezelőtt az RMDSZ segített az akkori Demokrata Liberális Pártnak egy törékeny többséget kialakítani a helyi tanácsban. Abban állapodtunk meg, hogy az együttműködést folytatjuk" – tájékoztatott a politikus.

Ma reggel tanácsostársaimmal - Fugel Edinával, Rácz Béla Gergellyel és Rácz Levente Zsolttal - letettük a hivatali...

Közzétette: Oláh Emese – 2020. október 21., szerda

„Újabb négy évre kaptam alpolgármesteri megbízatást Kolozsvár tanácsosi testületétől. A bizalom lekötelez, és átérzem a tisztséggel járó felelősséget. Magyar alpolgármesterként elsősorban a magyar ügyeket fogom képviselni, és közvetíteni a magyarság igényeit a város román vezetése felé. A megkezdett projektek mellett az élhető negyedek kialakítása, a nyelvi jogok további bővítése és a szociális projektek kivitelezése élvez majd prioritást. Köszönöm a bizalmat!” - nyilatkozta a hivatali eskü letételét követően Oláh Emese.

Az RMDSZ-nek jelenleg négy képviselője van a kolozsvári városi tanácsban: Oláh Emese, Fugel Edina, Rácz Béla Gergely és Rácz Levente Zsolt. A városi tanács 27 fős, azonban egyelőre csak 26 tagú a testület: a PSD színeiben megválasztott Valentin Cuibus tanácsosi mandátumát nem vállalta, és egyelőre nem nevezték ki a helyére lépő tanácsost. Az RMDSZ 4 képviselőjén kívül a PLN 16 tanácsossal, az USR 5 tanácsossal és a PSD 2 tanácsossal vesz részt a testületben. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?