Lemondott Konstanca polgármestere, miután vádat emelt ellene a DNA

Hivatali visszaélés miatt vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Konstanca volt polgármestere, Radu Mazăre, illetve Decebal Făgădău hivatalban lévő elöljáró, korábbi alpolgármester ellen.

A DNA közleménye értelmében ugyanabban az ügyben bíróság elé állítják a konstancai önkormányzat több más alkalmazottját, továbbá egy építészt és egy magáncég igazgatóját, szintén hivatali visszaélés, hivatali visszaélésben való bűnrészesség és közhivatalnok által elkövetett közokirat-hamisítás miatt.

Az ügyészek egy mamaiai luxusingatlan illegálisan kibocsátott építési engedélye miatt indítottak eljárást a konstancai önkormányzat hat köztisztviselője ellen. A gyanú szerint a korábban visszavont építkezési engedélyt a gyanúsítottak törvénytelen módon mégis megadták a tengerparton épült, és akkor már 95 százalékban elkészült ingatlan építésére. Az ügyet a konstancai bíróság tárgyalja.

Decebal Făgădău – aki a szeptember 27-i helyhatósági választást elveszítette, de még nem adta át hivatalát – a Facebookon bejelentette, hogy lemond polgármesteri tisztségéről és a Szociáldemokata Pártból (PSD) is kilép a vádemelés miatt, hogy ne keltse rossz hírét a pártnak.

(Nyitóképen: Decebal Făgădău | forrás: Facebook)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?