Iktatta az RMDSZ a Hargita megyei parlamenti jelölési dossziékat

Borboly Csaba, a Csík Területi RMDSZ elnöke Bíró Barna Botond udvarhelyszéki területi elnök és Hajdu Gábor, képviselőjelölt társaságában iktatta a parlamenti jelölési dossziékat szerdán Csíkszeredában.

„Külön öröm számunkra, hogy Hargita megye újra egységes” – emelte ki az iktatást követő sajtóeseményen Borboly Csaba, utalva arra, hogy a megyei tanács élére javasolt jelölt személye kapcsán korábban nem sikerült megegyeznie a három Hargita megyei RMDSZ területi szervezetnek.

A politikus hangsúlyozta: abban bíznak, hogy a 2 szenátori és 5 képviselői hely elnyerése „gondtalanul” meg fog történni a december 6-i választások során. Borboly Csaba rámutatott: az RMDSZ fő célkitűzése, hogy a lakosságot megfelelően tudják megszólítani, hiszen számítanak a Hargita megyei emberek szavazataira. „Bízom abban, hogy az egységes kampányunk pozitív, építő jellegű, jövőképet felmutató kampány tud lenni” – fogalmazott. Emlékeztetett: a SZÁT  döntése értelmében a képviselői lista ötödk helye az EMSZ által javasolt Zakariás Zoltán megyei tanácsost illeti.

Cél az erős magyar képviselet

Bíró Barna Botond megjegyezte: nehéz időszak következik, a koronavírus-járvány közepette kell megszervezni a választási kampányt. „El tudunk jutni a Hargita megyei emberekhez. Az a célunk, hogy mindazokat a terveket és elképzeléseket a céljainkról el tudjuk juttatni hozzájuk és kérjük a támogatásunkat. Hargita megye erős megye. Célunk, hogy erős magyar képviselet legyen Bukarestben a parlamentben, hogy a helyi és megyei önkormányzatok munkáját, a helyi közösségek kezdeményezéseit megfelelő hatékonysággal lehessen támogatni” – szögezte le. Bíró Barna Botond megjegyezte: az önkormányzati választások során Udvarhelyszéken volt a „legnagyobb front” ami a magyar szervezeteket és magyar pártokat illeti. „Ebből a tekintetből pedig van létjogosultsága annak, hogy a Hargita megyei képviselői listán az EMSZ jelöltje helyet kapott” – tette hozzá.

A Hargita megyei képviselői jelöltlista második helyét elfoglaló Hajdu Gábor elmondta: a Hargita megyei képviselői lista az összefogáson és a közösségi támogatáson alapszik. „Nagy feladatok állnak előttünk, az elkövetkező négy év nem lesz könnyű. Gazdasági visszaesés periódusát éljük. Azt hiszem, gyakorlatias és eszes politizálás várható tőlünk Bukarestben és így tudjuk a székely emberek, az erdélyi magyarok ügyét képviselni” – fejtette ki a képviselőjelölt.

Hargita megyében a szenátori listánTánczos Barna Csík-, és Antal Lóránt Udvarhelyszék képviseletében nyerhet újabb mandátumot. A képviselő listán Kelemen Hunor szövetségi elnök, Hajdu Gábor a csíki területi, Bende Sándor a gyergyói, Ladányi László az udvarhelyi régió képviseletében került bejutó helyre. Zakariás Zoltán, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Önkormányzati Tanácsának elnöke a Hargita megyei jelöltlista ötödik helyét kapja meg, ahová eredetileg Sebestyén Csabát rangsorolták.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?