Parlamenti választások: jóváhagyták a szavazócédulák modelljét

Az Állandó Választási Hatóság (AEP) jóváhagyta kedden a decemberi parlamenti választásokon használatos szavazólapok modelljét, méretét és nyomtatási feltételeit – a vonatkozó határozat megjelent a Hivatalos Közlönyben.

Az AEP sajtóközleménye szerint meghatározták a szavazóhelyiségekben, illetve a levélszavazatban használt szavazólapok modelljét, benne a jelöltségeket tartalmazó négyszögek méretét, a használt betűtípusokat és ezek méretét, a kinyomtatandó oldalakat és azokat, amelyek üresen maradnak, a szavazólapok méreteit és a grafikai tér nagyságát, amelybe a választási logót nyomtatják. A négyszögek nyomtatása a szavazólapokra az első belső oldaltól kezdődően történik – részletezi a dokumentum.

A négyszögek nagyságát, amelyekbe a jelöltek névsora kerül, valamint az egyes oldalak négyszögeinek számát a választókerületi választási iroda állapítja meg, a végleges jelöltségek számától függően, azzal a megjegyzéssel, hogy a politikai pártok listái a szavazóhelyiségekben használt szavazólapok esetében az első két belső oldalon, a levélszavazás esetén a szavazólapok első oldalán jelennek meg.

(A nyitókép illusztráció | Fotó: libertatea.ro)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

banner_X7Nd4jXU_Maszol-970x250.gif
banner_IeXAwzKh_Maszol-300x250.gif

Kimaradt?