A PSD szenátorjelöltje lett az országos járványtani intézet igazgatója

A Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátusi jelöltlistáján indul a parlamenti választásokon Adrian Streinu Cercel, a Matei Balş Országos Járványtani Intézet igazgatója.

A hírt Marcel Ciolacu PSD-elnök jelentette be vasárnap. Ciolacu sajtótájékoztatón köszönte meg a professzornak, hogy igent mondott felkérésére, és kijelentette, hogy a parlamentnek a legjobb szakemberekre van szüksége a világjárvánnyal vívott küzdelemhez.

Adrian Streinu Cercel a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy a szenátus tagjaként az egészségügyi problémák megoldásán, az egészségügyi rendszer újragondolásán szeretne dolgozni. Ehhez a feladathoz nem elég a Matei Balş Országos Járványtani Intézet élén betöltött tisztsége, ehhez törvényhozói tisztségre van szükség – tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy amennyiben a parlament tagjává válik, le fog mondani a Matei Balş Országos Járványtani Intézet vezetői funkciójáról. Adrian Streinu Cercel a PSD bukaresti szenátusi listájának második helyén indul a parlamenti választásokon. Ugyanazon lista első helyét Gabriela Firea jelenleg még hivatalban lévő bukaresti főpolgármester foglalja el.

(Nyitóképen: Adrian Streinu Cercel | Fotó: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?