RMDSZ–EMSZ-tárgyalások: szerdán nem tudtak megegyezni, csütörtökön folytatják

Nem sikerült megegyezniük a feleknek az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Szövetség szerdai találkozóján a parlamenti választásokon való esetleges együttműködésről, a tárgyalásokat csütörtökön folytatják.

Hegedüs Csilla szóvivő a Maszolnak elmondta: az RMDSZ-t Kelemen Hunor szövetségi elnök és Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök, az EMSZ-t Mezei János társelnök, az MPP elnöke és Toró T. Tibor, az EMNP ügyvezető elnöke képviselte a találkozón. Közlése szerint a felek egyezség nélkül álltak fel az asztaltól, s abban állapodta meg, hogy csütörtökön folytatják a tárgyalásokat.

Hegedüs Csilla nem kívánta részletezni, hogy milyen kérdésekben helyezkedtek eltérő álláspontra az RMDSZ és az EMSZ politikusai. Ám értésre adta, hogy a két kispárt szövetsége a jelenlegi politikai erőviszonyakat nem tükröző igényekkel állt elő.

„Az RMDSZ össze akar fogni, ezt 2016-ban is bebizonyítottuk. Bennünk a jó szándék megvan, de a 2020-as önkormányzati választások tényeiből indulunk ki. Holnap folytatjuk a megbeszélést, és reméljük, hogy egyezségre tudunk jutni” – jelentette ki az RMDSZ szóvivője.

Toró T. Tibor szintén nem kívánta részletezni, melyek azok a vitás kérdések, amelyekben a felek nem tudtak megegyezni. "Nem közeledtek elegendő módon az álláspontok, ezért úgy döntöttünk, hogy holnap folytatjuk. Addig nem kívánunk nyilatkozni tartalmi kérdésekről. Reméljük, hogy holnap lesz megállapodás" – nyilatozta az EMNP ügyvezető elnöke a Maszolnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?