banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Ciolacu: a fertőzések számától függ a parlamenti választások elhalasztásának kérdése

A járvány alakulásának függvényében döntenek majd a szociáldemokrata párti (PSD) törvényhozók, hogy támogatni fogják-e szavazatukkal a parlamenti választások elhalasztására vonatkozó törvénytervezetet, amelyet Adrian Dohotaru független képviselő nyújtott be. Erről Marcel Ciolacu, a PSD elnöke nyilatkozott hétfőn.

Ciolacu a PSD országos politikai tanácsának ülését követően elmondta: „Meglátjuk majd abban a pillanatban s attól függően, hogy miként alakul a járvány. Nem a PSD fogja elhalasztani a választásokat. Ha naponta 4000 új megfertőződés lesz, akkor azt hiszem, indokolt megszavazni a választások elhalasztását a parlamentben.” A elnöke hozzátette, több politikai pártnak is támogatnia kellene a javaslatot ahhoz, hogy átmenjen.

Adrian Dohotaru független képviselő október 2-án nyújtott be törvénytervezetet, amelynek értelmében a parlamenti választásokat 2021. március 14-ére halasztanák el. A hírt maga a törvényhozó jelentette be pénteken. A javaslat értelmében a választási kampányt előkészítő időszak pedig 2021. január 13-án venné kezdetét.

A szenátus ügyvivő elnöke, Robert Cazanciuc hétfőn közölte, hogy Dohotaru tervezete ügyében elkezdődött a jogalkotási eljárás, a szöveg a szenátus házbizottsága, a kormány, a jogalkotási tanács és a gazdasági-szociális tanács elé került véleményezés végett.

(A nyitóképen Marcel Ciolacu PSD-elnök)

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?