Nem számolják újra a szavazatokat Bukarest első kerületében – Clotilde Armand nyert

A bukaresti választási iroda elutasította vasárnap a fővárosi első kerületi szavazatok újraszámlálására vonatkozó kérelmet.

Az illetékes intézmény megalapozatlannak nyilvánította és elutasította a Szociáldemokrata Párt (PSD) óvását, amelyet a fővárosi első kerületi választási iroda döntése ellen nyújtott be. Az első kerületi választási iroda ugyanis korábban szintén elutasította a szavazatok újraszámlálására vonatkozó beadványt.

A bukaresti választási iroda közölte: megvizsgálta a felsorolt indokokat és a benyújtott dokumentumokat, és ezek, valamint a hatályos törvények fényében megalapozatlannak tartja a szavazatok újbóli megszámolását.

A Központi Választási Iroda megvizsgálta és megalapozatlannak nyilvánította a választási csalás gyanúját - teszi hozzá a közlemény. A szavazólapokat tartalmazó zsákok kezeléséről megjelent felvételek elemzése nem tartozik a bukaresti választási iroda hatáskörébe. Ezeket az illetékes hatóságok fogják megvizsgálni - szögezi le a dokumentum.

A fővárosi első kerületi szavazatok újraszámlálását és a szavazás megismétlését a Szociáldemokrata Párt a követelte, választási csalásra hivatkozva, miután bizonyos nyilvánosságra került felvételeken több személy látható, amint bemennek a szavazólapokat tartalmazó zsákokat őrző helyiségbe.

Az ügyben két vizsgálatot is indított az első kerületi bírósági ügyészség. A fővárosi első kerületi polgármester-választást a nem végleges választási eredmények szerint a PNL és az USR PLUS közös jelöltje, Clotilde Armand nyerte 40,95 százalékkal.

A bukaresti választási iroda döntése után Clotilde Armand azt írta a Facebookra: „a PSD-óvások szappanoperája véget ért”, és mától hivatalosan ő az első kerület polgármestere.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?