Csalásgyanú a bukaresti választásokon: 23 személyt hallgatnak ki

Huszonhárom személyt fognak kihallgatni a bukaresti, első kerületi polgármester-választás kapcsán indított vizsgálatok során, hogy megállapítsák, helyesen töltötték-e ki a hét jegyzőkönyvet - jelentette be csütörtökön Marcel Vela belügyminiszter.

A tárca székhelyén adott nyilatkozatában Vela rámutatott, az ügyben a minisztérium tett feljelentést az ügyészségen az 112-es segélyhívószámra érkező bejelentés alapján. Hozzátette, a 473 jegyzőkönyv közül hétnek az esetében merült fel kérdés a kitöltés szabályosságára vonatkozóan, és mindenkit kihallgatnak, akik a hét jegyzőkönyvet aláírták.

A szerda este több televízióadó által is közzétett felvételekről, amelyeken több személy látható, amint bemennek a szavazólapokat tartalmazó zsákokat őrző helyiségbe, és a zsákok között keresgélnek, Vela kijelentette, hogy a belügyminisztérium hivatalból vizsgálatot indított, és a főváros első kerületének bírósági ügyészsége dolgozik az ügyön.

Vela ugyanakkor megerősítette, hogy a felvételen az első kerület kerületi választási irodájának elnöke, az iroda egyik tagja, a PPU (SL) képviselője, az első kerületi 141-es szavazókörzet elnöke, valamint három, a politikai pártok által kirendelt választási megfigyelő látható.

Vela hozzátette, hogy a vasárnap lezajlott helyhatósági választásokkal kapcsolatban 1128 feljelentés érkezett, ebből 461 alaptalannak bizonyult, 279 esetben pedig bűnvádi eljárás indult.

Kapcsolódók

Kimaradt?