Harmadik mandátumára készül Kézdivásárhely polgármestere

Folytatja a megkezdett munkát Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere, aki harmadszor nyerte el ezt a tisztséget a helyhatósági választásokon. A politikus szerint itt az ideje, hogy a városi tanácsban ülő ellenzék tiszta vizet öntsön a pohárba, tegyék félre a politikát, és a valódi tervek megvalósítására összpontosítsanak együttműködve a többségi szervezettel.

Kézdivásárhelyen a szeptember 27-i helyhatósági választások eredménye a következőképpen alakult: Bokor Tibor RMDSZ-es polgármesterjelölt 69,45 százalékot szerzett és Balázs Attila, az EMSZ színeiben induló polgármesterjelölt 30,55 százalékot.

A 17 tagú tanácsban az elkövetkezendő négy évben 13 RMDSZ-es és 4 EMSZ-es képviselő lesz. A kampány lezárult, ennek összegzéseként tartottak sajtótájékoztatót a városháza gyűléstermében.  

Elsőként Dávid Sándor, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Szervezetének elnöke szólt a sajtó képviselőihez. Köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik vasárnap elmentek szavazni, függetlenül attól, hogy melyik pártra ütötték voksukat.

 „Azoknak külön köszönöm, pontosabban annak a 3288 szavazónak, akik Bokor Tiborra szavaztak, és annak a 3262 szavazónak is, akik az RMDSZ tanácsára voksoltak, hogy megbíztak bennünk. Az elmúlt időszakban az RMDSZ és a polgármester dolgozott, életképes és tartalommal feltöltött tervekkel állt elő és ezt a munkát az elkövetkező négy évben is folytatni fogjuk. Remélem, hogy a populista szövegekkel és az üres ígéretekkel tűzdelt nem hagyományosnak mondható kampány lejárt, és felkérem majd az alakuló ülésen az ellenzék tanácsosait arra, hogy ezeket a dolgokat tegyék félre, ha igazából dolgozni akarnak, akkor tegyenek Kézdivásárhelyért” – tette hozzá Dávid Sándor.

A Szövetség kézdivásárhelyi szervezetének elnöke szerint a városnak olyan polgármestere van, akinek voltak tervei és ígéretei, meg is valósította őket, és vannak további tervei, amelyeket szintén megvalósít.

Bokor Tibor polgármestert az elmúlt hetekben sok támadás érte, de kiemelte, hogy bár nehezére esett visszafognia magát, mégsem vette fel a kesztyűt és ezután sem fog ezzel a témával foglalkozni. 

 „A kampányban bemutattam a megvalósításaim nagy részét, látszik az, hogy az elmúlt négy évben Kézdivásárhely egyértelműen sokat fejlődött. Olyan dolgokról is beszéltem, amiket szeretnék megvalósítani, ezek nem álmok és nem hazugságok voltak. Nagyon nehéz volt megmagyarázni sok személynek, hogy ezt nem a kampány miatt mondtuk, vagy tettük, hisz ez egy folyamat. Olyan munkálatokról beszéltünk, amelyeket két-három évvel ezelőtt indítottunk el, és a sors pont úgy hozta, hogy a napokban és az elmúlt hetekben kellett hogy megkezdjünk” – mondta Bokor Tibor bízva abban, hogy ezek a munkálatok csak egyharmada annak, ami következni fog a jövőben, hisz a városban még nagyon sok beruházás közbeszerzés alatt van.

„Végre én is kimondhatok dolgokat, kérdezhetek, érvelhetek anélkül, hogy rám kiabálják, hogy újabb kampányakció. Az elmúlt egy hónapban sem egy vád, sem egy bírálat, sem egy rossz szó nem hagyta el a számat az ellenféllel kapcsolatosan. Ma, amikor az eredményeket elemezzük, egy kérdés felmerül bennem: Balázs Attila mit ígért, milyen alkut kötött a román pártokkal? A számok azt igazolják, hogy a háttérben egyezség született. Ez nem vádaskodás, ez egyszerű matematika” – hangsúlyozta Bokor.

„Vajon véget tud-e vetni Balázs Attila és csapata annak a rágalom-hadjáratnak, amit elindítottak az elmúlt hetekben? Remélem az önkormányzaton belül nem politikai csaták fognak folyni, hanem elképzelések és valódi tervek közös megbeszélése történik majd. Én mindenkinek a polgármestere szeretnék lenni, semmilyen fajta háttéregyeség nélkül” – egészítette ki mondandóját a polgármester.

Végezetül újra megköszönte mindenki bizalmát, hangsúlyozva, hogy ígéretei nem csak üres mondatok.  Abban bízik, hogy minden helyi polgár látni fogja, megvalósítja azokat.

Kapcsolódók

Kimaradt?