Korodi Attila: Csíkszeredában mindenkinek helye van

A következő héten ül össze csíkszeredai RMDSZ Városi Küldöttek Tanácsa, hogy Csíkszereda élére alpolgármestereket, valamint városmenedzsert javasoljon. Korodi Attila új városvezető az együttműködésben hisz.

A következő időszak legfontosabb eseményeit foglalta össze keddi sajtótájékoztatóján Korodi Attila, az RMDSZ vasárnap megválasztott csíkszeredai polgármestere. „Köszönjük szépen Csíkszeredának, hogy ekkora erővel és bizalommal támogatták a csapatunkat! (…) A program, amivel a választáson elindultunk, ambiciózus. Azt gondoljuk a mostani, megalapozott városfejlesztések mellett szükséges számos területen nem csak az újítás, hanem a program-kiegészítés, a cselekvések megtervezése és új területekben gondolkodás” – mondta el az új városvezető. Kifejtette: azt az emberközeli önkormányzatot jelölték meg célnak, melynek „szívügye Csíkszereda”. Korodi Attila röviden kitért a programjában meghatározott sarokpontokra.

Mint az új polgármester elmondta: az eljárási rendnek megfelelően várhatóan a jövő héten teszi le a hivatali esküt az új városi képviselőtestület, majd a város élére alpolgármestereket, valamint városmenedzsert javasolnak. „Ahhoz, hogy ezek a döntések megszülessenek, a jövő hét elejére összehívjuk a Városi Küldöttek Tanácsát, amely ezekben a kérdésekben hivatott dönteni” – szögezte le. Mint kifejtette: abban lesznek elkötelezettek, hogy a város élete az elkövetkező években javuljon.

Korodi Attila megjegyezte: a közhangulatot tekintve Csíkszeredában jó választási kampány volt. „Mindenki elmondta, mit szeretne, és mindenki pozitívan állt hozzá, és így kérte az emberek bizalmát, ez nagyon fontos volt. Biztosítom az EMSZ és a liberális párt képviselőit arról, hogy mi az együttműködés híve vagyunk. Ezért a döntésekben ők is részesek lesznek. Ezzel is jelezni szeretnénk, hogy a városban mindenkinek helye van, ahogy helye van az erőnek, hatékonyságnak, de a rengeteg vitának, előkészítési folyamatnak is” – fejtette ki a megválasztott polgármester.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?