FRISSÍTVE – Exit-poll: Nicuşor Dan nyerte a bukaresti főpolgármester-választást

FRISSÍTVE: A CURS és az Avangarde közvélemény-kutató intézetek által készített exit-poll felmérés alapján a hivatalban lévő bukaresti főpolgármester, Gabriela Firea kihívója, Nicuşor Dan nyerte a főpolgármester-választást.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR)–Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS), valamint a kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) által támogatott független jelölt a szavazatok közel ötven százalékát szerezte meg, míg a szociáldemokrata párti (PSD) Firea a40 százalékot sem érte el.

A harmadik helyen Traian Băsescu (Népi Mozgalom Pártja – PMP) volt főpolgármester és államfő végzett 8,6 százalékkal, őt követi 1,7 százalékkal a Zöld Párt jelöltje, Florin Călinescu, illetve a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) jelöltje, Călin Popescu-Tăriceanu, 1,6 százalékkal. A Pro Bukarest Szövetség 2020 jelöltje, Ioan Sîrbu a voksok 0,6 százalékát kapta meg, Alexandru-Ion Coita (PRR) a 0,3 százalékát, Harry-Ilan Laufer (PFIN) pedig a 0,1 százalékát.

Négy évvel ezelőtt a PSD mind a hat bukaresti kerületi polgármesteri tisztséget is elnyerte, ezek közül egyet tudott megtartani.

FRISSÍTÉS: A bukaresti közgyűlés-választáson a Szociáldemokrata Párt (PSD) tanácsosi listájára a választópolgárok 33,7 százaléka voksolt, az USR–PLUS a voksok 33,1 százalékát, míg a PNL a szavazatok 17,3 százalékát szerezte meg – derül ki a CURS–Avangarde exit poll felmérésének adataiból.

A helyhatósági választásokról szóló hírfolyamunkat itt olvashatja.

(Nyitókép forrása: digi24.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?