Állandó Választási Hatóság elnöke: minden elő van készítve a vasárnapi szavazásra

Minden készen áll a szeptember 27-ei helyhatósági választások megszervezésére, és ez alkalommal nem lesznek gondok a szavazási eljárásban és a koronavírus terjedésének kockázata sem áll fenn, ha a szavazókörzeteknél a leszögezett szabályokat betartják – jelentette ki pénteken Florin Constantin Mituleţu-Buică, az Állandó Választási Hatóság (AEP) elnöke. 

„Technikai szempontból minden jól működött és szeptember 27-én, a választások napján is jól fog működni. Minden elő van készítve, a voksoláshoz szükséges anyagok és eszközök a megyékben vannak, holnap (szombat – szerk. megj.) eljutnak a szavazókörzetekbe. A járvány miatt szükséges egészségügyi fogyóanyagokat szintén idejében megkapja minden szavazóiroda. A koronavírus-járvány előidézte problémákat kivéve más akadályokba nem ütköztünk az idei helyhatósági választások megszervezésében” – nyilatkozta az Agerpresnek Mituleţu-Buică. 

Leszögezte, a járványhelyzet közepette is „megfelelően” fognak lezajlani a választások. Minden egyes szavazóirodát időben megnyitnak, fűzte hozzá az AEP elnöke, hangsúlyozva, hogy megszokott dolog az önkormányzati választásokon, hogy néhány szavazóbizottság elnöke például az összeférhetetlenségi szabályok miatt visszalép, és ez nem fog kihatni a választás megszervezésére. 

Az AEP elnöke azt üzente az állampolgároknak, hogy menjenek el szavazni, mivel nem áll fenn a koronavírussal való megfertőződés kockázata, ha mindenki betartja a szavazóirodákban az egészségügyi szabályokat és óvintézkedéseket.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?