RMDSZ-listán indul a helyhatósági választásokon két MPP-s jelölt Kézdivásárhelyen

A két párt közötti nézeteltéréseken felülemelkedve a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) listáján indul városi tanácsosi befutó helyért a szeptember 27-i választásokon két kézdivásárhelyi magyar polgári párti jelölt, Szigethy Kálmán és Lukács László.

Szerdán sajtótájékozatót tartott Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere, Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, valamint Szigethy Kálmán, a Magyar Polgári Párt képviselője az összefogás ügyben.

Bokor Tibor elmondta, manapság nagyon sokat beszél mindenki az összefogásról, ez a cél vezérelte őt is akkor, amikor a két MPP-s tag, azaz Szigethy Kálmán és Lukács László RMDSZ-listára való meghívása mellett döntött.

„Szigethy Kálmán azért van velünk egy csapatban, mert minden év mindenik tanácsülésén olyan dolgokat fogalmazott meg, amely a város fejlődését vitte előre, valamint Lukács Lászlóra sem véletlenül esett a választás, mivel bizonyos ideig a város alpolgármestere volt, ugyanakkor megyei és városi tanácsos is, tehát ismeri a különböző helyzeteket” – szögezte le a polgármester.

„Fontos az összefogás és az együttgondolkodás. Nekünk Kézdivásárhely fontosabb bármilyen politikai pártnál vagy politikai funkciónál, ezért döntöttünk úgy, hogy összefogunk Bokor Tiborral és csapatával. A széthúzás, a káosz és a zűrzavar helyett a biztos fejlődés útját választjuk ” – fűzte hozzá Szigethy Kálmán.

Tamás Sándor szerint nem az a lényeg, hogy mit mondunk másokról, hanem az, hogy hogyan élünk, és hogyan dolgozunk. Ezt kell az embereknek megmutatni.

„A székely zászló, a székelység ügye ugyanolyan fontos annak is, aki MPP-szimpatizáns, mint annak, aki RMDSZ-tag, vagy aki független polgár. Hogyha az alapvető emberi értékekkel egyet tudunk érteni, akkor miért nem tudnák olyan fontos kérdéskörökben is egyetérteni a város és térség ügyben. ” – tette hozzá az elnök.

Továbbá hangsúlyozta, hogy az RMDSZ csapata nem az MPP-képviselőkkel kampányol, hanem velük dolgoznak és a jövőben is velük szeretnének dolgozni. „Összefogtunk azokkal, akikkel együtt lehetett dolgozni” – zárta gondolatait.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?