Iohannis: válasszák meg azokat, akik képesek valamit tenni a településük fejlesztéséért

Klaus Iohannis államelnök arra biztatta szerdán az állampolgárokat, hogy minél nagyobb számban menjenek el szavazni, és válasszák azokat a jelölteket, akik képesek tenni valamit a közösségért, amelyben élnek.

„Menjenek el szavazni minél nagyobb számban, és válasszák meg azokat, akik képesek valamit tenni annak a városnak vagy községnek a fejlesztéséért, amelyben élnek” – üzente Iohannis a Cotroceni-palotában.

Az államfő szerdai sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi választási kampányban egyes jelöltek „retrográd taktikákat” alkalmaznak, és egyes politikusok azt hiszik, hogy az embereknek még mindig lehet hazudni.

Iohannis örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a nehéz körülmények dacára is aktív választási kampány zajlott, és számos jó projekt született meg, amelyeket a kommunikáció változatos eszközeivel hoztak a román állampolgárok tudomására.

„Azt is láttam ugyanakkor, hogy egyes jelöltek a már megszokott retrográd taktikákhoz folyamodnak. Ezek a politikusok még mindig azt hiszik, hogy az embereknek lehet hazudni, miközben eltékozolják a helyi költségvetéseket, és a közösségek továbbra is alulfejlettek. Ugyanazok a politikusok kihasználják parlamenti többségüket, és mindenféle populista, választási érdekeket szolgáló törvényeket támogatnak, holott nagyon jól tudják, hogy azokat nem lehet a jelenlegi súlyos egészségügyi válságban gyakorlatba ültetni” – mondta a Cotroceni-palotában nyilatkozó államfő.

(Címlapfotó: presidency.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?