Kelemen Hunor: a választáson való részvétel nem jelent nagyobb kockázatot, mint egy kenyérvásárlás


-A A+

A választáson való részvétel nem jelent nagyobb kockázatot, mint egy kenyérvásárlás, vagy mint meginni egy sört, hangoztatta szombaton egy Szatmárnémetiben tartott sajtóértekezleten Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke.

„Ha betartod a szabályokat, akkor az alatt az öt-hat perc alatt, amíg a szavazóhelyiségben tartózkodsz, nem fertőződsz meg”  vélekedett Kelemen.

Úgy értékelte: mióta kitört a világjárvány, az országban „káosz” van, de a szövetség polgármesterei „fenntartják a rendet” saját településeikben.

Hangsúlyozta: a romániai parlamenti választások után politikai stabilitásra van szükség, hogy európai források lehívásával projekteket lehessen megvalósítani. Emlékeztetett: az elmúlt nyolc esztendőben tíz kormány váltotta egymást Romániában, és ha ez így megy tovább, akkor „hiába áll rendelkezésre nyolcvanmilliárd euró”, nem fogjuk tudni hasznosítani.

Kelemen Hunor részt vett szombaton Szatmárnémetiben a szövetség jelöltjeinek, Pataki Csabának és Kereskényi Gábornak kampányrendezvényén, akik a megyeitanács-elnöki, illetve a polgármesteri székért indulnak a szeptember 27-ei helyhatósági választásokon. 

(Címlapfotó: Pataky Lehel Zsolt)
EZT OLVASTA MÁR?

X