Az elmúlt húsz év legfontosabb választásának tartja az ideit Soós Zoltán

Soós Zoltán szerda este a One2One műsor vendégeként elmondta, hogy szeptember 27-én az elmúlt 20 év legfontosabb választására kerül sor, amelynek tétje a változás.

A polgármesterjelölt, a műsorban kifejtette, hogy az esély ma nagyobb, mint az elmúlt két évtizedben bármikor: „Florea hatalma meggyengült, ezt bizonyítja, hogy idén már nem indul a helyhatósági választásokon és a Megyei Tanács élére pályázva próbálja átmenteni a hatalmát.”

Soós Zoltán hangsúlyozta, hogy nemcsak a magyarok bizalmát élvezi, de egyre több román is őt tartja a változás képviselőjének.

„Ez részben az erős, kétnyelvű kampánynak köszönhető, másrészt annak, hogy minden marosvásárhelyi polgármestere akarok lenni. Azoké, akik a változást akarják a következő 15 évre. Ez nem etnikai kérdés, mert a problémák közösek. Mindenkit ugyanannyira zavar, hogy nincs használható közszállítás, vagy parkolóhely. Minden józan gondolkodású román is belátja, hogy Vásárhelynek most van az egyetlen esélye az elmúlt 20 év korrupt rendszerének leváltására. A városi problémáknak sincs etnikai hovatartozása. A visszajelzések, a román támogatók növekvő száma egyaránt azt mutatják, hogy Vásárhely megérett arra, hogy kilépjen az etnikai szavazás csapdájából” – húzta alá Soós Zoltán.

Kapcsolódók

Kimaradt?