Igazságügyi minisztérium: folyamatban van az Európai Ügyészség romániai tagjainak kijelölése


-A A+

Cáfolta az igazságügyi minisztérium azokat a híreket, miszerint Románia akadályoztatná az európai ügyészek kinevezési folyamatát.

A szaktárca közleményben idézte fel, hogy az Európai Ügyészségbe (EPPO) delegálandó romániai ügyészek számáról már 2019-ben megkezdődtek a tárgyalások az európai főügyésszel, és ehhez a döntéshez az EU-tagállamok illetékes hatóságaival, valamint az európai főügyésszel is párbeszédet kell folytatni.

„Az eljárás folyamatban van mind a román igazságügyi minisztérium és az európai főügyész, mind más tagállamok igazságügyi miniszterei és az európai főügyész között. Megalapozatlanok azok a közbeszédben terjesztett információk és nyilatkozatok, amelyek szerint Románia blokkolná az európai ügyészek számának megállapítását” – olvasható a szaktárca közleményében.

http://www.just.ro/precizari-ale-ministerului-justitiei-cu-privire-la-procedura-delegarii-procurorilor-romani-la-parchetul-european/

Közzétette: Ministerul Justiției – 2020. szeptember 16., szerda

 

Románia az igazságügyi minisztérium révén tíz ügyészt és húsz további szakembert (rendőrt, kisegítő személyzetet stb.) javasolt, miután részletekbe menően tárgyalt erről a kérdésről a legfőbb ügyészség és a korrupcióellenes ügyészség illetékeseivel – szögezte le a minisztérium.

(Nyitókép: Az igazságügyi minisztérium épülete | Forrás: Facebook)
EZT OLVASTA MÁR?

X