Ludovic Orban: az egyetlen, ami biztos, hogy a PSD-vel nem kötünk egyezséget

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) „saját lábán” vesz részt a parlamenti választásokon, a Szociáldemokrata Párttal (PSD) pedig nem köt semmiféle kormányalakításra vonatkozó megállapodást – jelentette ki kedden Ludovic Orban kormányfő, a PNL elnöke. Hozzátette: a liberálisok potenciális partnerei az USR–PLUS és az Európai Néppártban aktiváló alakulatok.

„A PNL a legerősebb romániai párt, a legnagyobb bizalomnak örvend az állampolgárok körében, természetes, hogy önállóan indul a parlamenti választásokon. Az egyetlen biztos dolog az, hogy a PSD-vel nem kötünk semmiféle megállapodást. Potenciális partnereink az Európai Néppártban aktiváló alakulatok, illetve az USR–PLUS. Szeretnék egy PNL-s többséget” – jelentette ki Orban a PNL székhelyén arra a kérdésre, hogy alakulata köt-e választási szövetségeket a parlamenti választásokra.

A liberálisok elnöke hozzátette, hogy a helyhatósági választásokon „rendkívül komoly lesz a küzdelem a PSD-vel”.

„28 helyi kiskirállyal és több mint 1600 helyi ’helytartóval’ kell megküzdenünk, akik szegénységben és reménytelenségben tartották a településeket. Az a célkitűzésünk, hogy minél több megyét megszabadítsunk a megyei kiskirályoktól és minél több, eddig szociáldemokrata vezetés alatt álló és a településekből csúfot űző polgármesteri hivatalt szerezzünk meg” – mondta Orban.

(Nyitóképen: Ludovic Orban | Fotó: gov.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?