Megmozgatná Nagyváradot Tóth István önkormányzati tanácsosjelölt

Start Sport Accord néven indítana nagyszabású projektet Tóth István, a nagyváradi RMDSZ önkormányzati képviselő-jelöltje.

A sport és a versenyek világa nem ismeretlen Tóth István előtt, aki feleségével, Noémivel országos bajnok is volt versenytáncosként. Hétfőn délelőtt részletesen bemutatta azt a hét pontot felölelő Start Sport Accord elnevezésű projektet, amellyel Nagyvárad sportéletét lendítené fel, szerinte ugyanis a sport és a kultúra olyan területek, melyek nem kaptak eddig kellő figyelmet, támogatást.

A projekt része a Cseke Attila által múlt héten említett sportkártya, amellyel bárki kedvezményesen sportolhatna a programban résztvevő egyesületeknél. A tervek szerint a kártya költségeinek felét az adott egyesület, 25-25 százalékát pedig az önkormányzat és a kártya birtokosa fedezné.

Lehetőséget teremtenének a gyermekek és fiataloknak, a középkorosztálynak és a családoknak, valamint az időskorúaknak a mozgásra. Varadinumiada néven egyhetes amatőr sportesemény-sorozatot szerveznének Nagyváradon, sorolta Tóth István.

Emellett szerveznének egy sportexpót is, ezen például bemutatkozhatnának azok a váradi egyesületek is, amelyek keretében lehet majd valamilyen sport űzni a már említett kártyával. Egy sporthoz kapcsolódó Guinness-rekordot is fel szeretnének állítani Nagyváradon, oly módon, hogy minél több embert mozgatnának meg egyszerre, hangzott el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?